Publicerad

Gratis take away-lunch för distansstuderande gymnasieelever

Gymnasieelever i Arboga kommun som studerar på distans kommer att kunna hämta gratis lunch från lokala restauranger. Detta för att ge eleverna möjlighet till lagade luncher och för att stötta det lokala näringslivet under coronapandemin.

Med anledning av att Vasagymnasiet övergår till distansundervisning kommer gymnasieelever nu att erbjudas att hämta gratis take-away-luncher från restauranger i Arboga. Det gäller från måndagen den 7 december fram till jullovet, fredagen den 18 december.


- Vi vill att eleverna ska ha möjlighet att få lagade skolluncher under distansundervisningen. Det här är också ett initiativ för att fortsätta stötta våra lokala restauranger och caféer. Det är viktigt att vi som kommun gör det vi kan för att stödja vårt lokala näringsliv, säger Jonna Lindman, kommunstyrelsens ordförande.


Tidigare i år då gymnasieundervisningen också skedde på distans, erbjöds gymnasieeleverna i Arboga kommun take away-lunch. Över 12 000 luncher delades ut och det innebar en omsättning på cirka 850 000 kronor till restaurang och caféebranschen i Arboga.


- Vårens satsning med take away-luncher var uppskattad av både elever och de lokala restauranger och caféerna. Nu när det är många restauranger som står inför en ännu tuffare tid än i våras, med många som har tappat bokningar, är det här ett välkommet initiativ, säger näringslivschef Tobias Gillberg.


Vill du som restaurangägare ansluta dig?

Restauranger i Arboga som vill delta anmäler sig genom att kontakta näringslivschef Tobias Gillberg, e-post: tobias.gillberg@arboga.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: