Publicerad

Arbogaelever släpper musikvideo om att fira jul och att mota covid-19 i grind 

Under nästan hela 2020 har Sverige varit präglat av den fortfarande pågående coronapandemin. Men det kunde inte stoppa eleverna på Gäddgårdskolan att sprida julglädje genom en egenproducerad musikvideo. Temat blev högaktuellt; att fira jul – men också budskap om att hålla avstånd. 

Jullåten Håll avstånd i jul och musikvideon producerades under oktober och november månad. Projektledare har varit fritidspedagogen Jonas Rundberg men initiativet kom från eleverna själva. 


– En elev i klass 4 frågade om vi inte kunde göra en jullåt. Det är klart vi kan, svarade jag. Där och då planterades tanken och ganska snart började den att växa. Barnen har fått varit med och sett hur en enkel idé kan bli en hel låt, med tillhörande musikvideo. Corona-temat kändes självklart, säger Jonas Rundberg. 

Ett forum för gemensamma krafter 

Han tror att skapandet med musik och rörlig bild har ett stort mervärde för eleverna. 


– Att skapa saker tillsammans och över klassgränserna, i forum där alla idéer är tillåtna, är något jag tror att de flesta barnen växer av. Tanken med hela projektet är att med gemensamma krafter och nya idéer hitta nya spännande och kreativa vägar. Allt har gått i frivillighetens tecken, säger Jonas Rundberg. 

Nöjda elever

Två elever som var med och spelade in musiken och videon var Anya Kontio i årskurs ett och Pavel Semjonovs i årskurs 2. 


– Det var kul och det är min favoritjulsång nu, säger Anya Kontio.


Pavel Semjonovs fortsätter; 


– Att spela in videon var fantastiskt bra, säger han. 

Exempelbild

Hyllar eleverna och pedagogerna

Skolchef Ulrika Hansson har fått en förhandsvisning av videon och låten och hon är imponerad av konceptet. 


– Jag är stolt över alla pedagoger som gör allt för att göra verksamheten rolig och utvecklande i våra förskolor och skolor. Skolan är viktig för barnens utveckling, hälsa och välbefinnande. Barns rätt till att få sin utbildning tillgodosedd är extra viktigt i dessa tider. Därför är budskapet i årets julsång extra angeläget, säger Ulrika Hansson. 


Hon fortsätter. 

– Ett stort tack till alla pedagoger i våra verksamheter och särskilt stort tack till tomtenissarna och deras pedagoger, vilken fantastisk fin sång och video, säger Ulrika Hansson. 

 

Låten finns även att lyssna på Spotify via Gäddgårdsskolans egna konto. Sök på artisten Barn från Gäddgårdsskolan.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: