Publicerad

Arbogariddare hjälper julhandeln i Arboga att hålla avstånd.

Exempelbild

Riddarna ser fram emot nya uppgifter. Den 12:e och 19:e december klockan 10.00-14.00 kommer två Arbogariddare att rida runt i Arbogas stadskärna och påminna besökare om vikten att hålla avstånd.

Den 12:e och 19:e december klockan 10.00-14.00 kommer två Arbogariddare att rida runt i Arbogas stadskärna och påminna besökare om vikten att hålla avstånd.


-Det känns jätteroligt att vi kan finnas i stan trots att julmarknaden ställts in, även om budskapet blir annorlunda i år, säger Gustav Norman på Arboga kuskarna. Idén har vi tagit från Gotland där riddare under sommaren funnits på plats i staden och på stränder för att påminna människor att hålla avstånd.


-Vi bidrar ju samtidigt till gestaltningen i centrum. Jag tycker att riddarna passar extra bra i Arbogas medeltida stadskärna och vi brukar alltid vara ett uppskattat inslag när vi finns på plats. avslutar Gustav. 


Föreningen Arbogakuskarna har de senaste åren varit med och bidragit med gestaltning och aktiviteter på Stora torget under julmarknaden.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: