Publicerad

Invigning av Skogsgläntans förskola

Nu har Skogsgläntans förskola officiellt invigts. På programmet stod bandklippning, tal och barnsång. Och så bjöds alla barn på glass och såpbubblor.

Det var en förväntansfull stämning bland barnen när det var dags för invigning. Alla samlades runt en av förskolans entréer som pyntats med ballonger och ett rött band dagen till ära. Invigningen inleddes med barnsång och varma applåder.


- Det är en fantastiskt fin förskola och roligt att få vara här och inviga den. Vi har en stark framtidstro på Arboga, att kommunen ska fortsätta växa och utvecklas, säger Hans Ivarsson, ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Stolt Emil klippte bandet

Exempelbild

Barnen bjöds på glass på invigningen.

När det var dags för bandklippning var det Hans Ivarsson tillsammans med förskolebarnen Emil och John som klippte bandet.


- Det var jättekul. Jag har aldrig klippt ett sådant här band tidigare, säger Emil stolt.

Skogsgläntans förskola består av fem avdelningar som är uppdelade i mindre grupper med hemvister för de yngre och de äldre barnen. Varje avdelning har sin egen färg och det syns också på utsidan av byggnaden där de olika huskropparna har olika färger.


Pedagogerna har varit med under hela byggprocessen och bidragit med kunskap och erfarenhet.


- Vi är glada över att barnen och pedagogerna har fått en så bra förskola. Här har man anpassat lokalerna till verksamheten på ett genomtänkt sätt, säger Jonna Lindman, vice ordförande för kommunstyrelsen.

Uppskattat av barn och personal

Byggherre för projektet Skogsgläntan är Kommunfastigheter i Arboga AB.


- Projektet har gått bra och det är roligt att se att resultatet uppskattas av både barn och personal, säger byggprojektledare Tomas Rådman som överlämnade blommor till rektor Mia Vainionpää. Ett äppelträd som barnen ska plantera på gården överlämnades också av barn- och utbildningsnämnden.


- Nu kan vi göra äppelpaj, ropade ett av barnen.


Efter barnsång, tal och bandklippning var det dags för glass för alla barn. Därefter såpbubblor och lek.


- Barnen var väldigt förväntansfulla inför invigningen. Det blev en lyckad förmiddag med sång, skratt och glädje bland både barn och vuxna., säger rektor Mia Vainionpää.

Mer om Skogsgläntans förskola


Fotnot: Med hänsyn till coronapandemin begränsades invigningen till att förskolebarn, personal och ett mindre antal deltagare var på plats.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: