Publicerad

Anders Röhfors slutar som kommunstyrelsens ordförande i november

Exempelbild

"Det har varit en fantastisk tid och en spännande resa. Uppdraget som kommunstyrelsens ordförande är både utvecklande och utmanade", säger Anders Röhfors.

Efter fyra år som kommunstyrelsens ordförande i Arboga avslutar Anders Röhfors (M) sitt uppdrag den 30 november. Som ny ordförande föreslås Jonna Lindman (M) som i dag är vice ordförande för kommunstyrelsen.

Anders Röhfors har varit aktiv inom politiken i Arboga i cirka 20 år och har haft posten som kommunstyrelsens ordförande sedan 2016. Nu ska han lämna över ordförandeklubban.


- Det har varit en fantastisk tid och en spännande resa. Uppdraget som kommunstyrelsens ordförande är både utvecklande och utmanade, säger Anders Röhfors.


Han fortsätter;


- Det här är ett uppdrag som man lever med dygnet runt. Jag är 68 år och känner att jag vill få tid till andra saker också. Jag har bestämt mig för att inte kandidera till nästa mandatperiod. Då är det här en lämplig tid att lämna över till min efterträdare så att hon kan komma in i arbetet inför nästa val.

Kvar i politiken

Anders Röhfors har under sin tid som kommunalråd lett P7-samabetet.

- Det finns en respekt för varandra och en drivkraft att tillsammans åstadkomma viktig utveckling i Arboga. Jag är stolt över att vi nu har en ny förskola och snart ett nytt vård- och omsorgsboende. Tillsammans har alla i kommunen bidragit till att Arboga fortsätter att utvecklas.

 

Anders Röhfors kommer att ha kvar uppdrag inom politiken, bland annat som ledamot i kommunfullmäktige.

 

- Jag har ett stort samhällsengagemang och vill inte lämna politiken helt, men det blir i betydlig i mindre omfattning nu, säger han.

Hon föreslås ta över som ordförande för kommunstyrelsen

Jonna Lindman

Jonna Lindman (M) som i dag är vice ordförande för kommunstyrelsen, föreslås att bli ny ordförande för kommunstyrelsen.

 

- Jag är glad och stolt över att få kandidera. Det här är ett spännande och ansvarsfullt uppdrag. Arboga är en fantastisk stad att bo och leva i, det finns så många möjligheter här. Jag vill vara med och fortsätta utveckla vår kommun.

 

Jonna Lindman har varit aktiv inom den kommunala politiken i Arboga i cirka 18 år. Hon har haft uppdrag i nämnder och kommunala bolag och har suttit i kommunfullmäktige sedan 2006.

”Rätt person för uppdraget”

- Jonna är rätt person för det här uppdraget. Hon har en lång och bred erfarenhet av politiska uppdrag i Arboga. Jag har ett stort förtroende för henne och vet att hon kommer att göra det här riktigt bra, säger Anders Röhfors.

 

Det slutgiltiga beslutet om vem som blir kommunstyrelsens ordförande fattas på kommunfullmäktiges sammanträde den 22 oktober.

Som vice ordförande för kommunstyrelsen föreslås Håkan Tomasson (M).

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: