Publicerad

Se filmen från Skogsgläntans förskola

Är du nyfiken på hur det ser ut på nya förskolan Skogsgläntan? Titta på filmen och följ med på en digital rundtur. Se de fina lokalerna, utemiljön och träffa några av medarbetarna som arbetar där.

I filmen får du också träffa Mia Vainionpää som är rektor. Hör henne och medarbetarna berätta mer om förskolan och hur de arbetar. Du får kika in i de fina lokalerna och följa med ut på gården.

Mia Vainionpää

- Vi trivs väldigt bra i våra nya lokaler och har fått fin respons från både barn och vårdnadshavare. Medarbetarna har gjort ett fantastiskt jobb med iordningställande av lokalen. Pedagogerna har också varit med under hela byggprocessen. Vi har arbetat med att skapa en förskola där barnens lärande, trygghet och kreativitet står i centrum, säger Mia Vainionpää.


Skogsgläntan är en stor förskola till ytan, men är byggd för att skapa en småskalig och trygg miljö. Förskolan består av fem huskroppar med samarbetsavdelningar där man arbetar med barnen i mindre gruppsammansättningar. På varje huskropp finns det flera lekrum och samlingsrum samt kök. I de gemensamma ateljéerna kan barnen pyssla och utforska. Även utegården är uppdelad i flera mindre gårdar som är anpassade för äldre och yngre barn.

Britt-Marie Deubler

- Jag är väldigt nöjd och stolt över den nya förskolan. Pedagogernas erfarenhet har bidragit mycket till resultatet. Det har också varit ett mycket bra samarbete med fastighetsbolaget, säger Britt-Marie Deubler, verksamhetschef för förskolan i Arboga.


Den ursprungliga planen var att ha öppet hus, men i och med coronapandemin fick den planen ändras. I stället skapades en film som ska ge Arbogaborna möjlighet att få en digital rundtur i den nya förskolan.


- Framöver hoppas vi givetvis kunna erbjuda intresserade att få besöka förskolan, Britt-Marie Deubler.


Läs reportage om när Skogsgläntans förskola öppnade

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: