Publicerad

En polisanmälan har upprättats efter misstanke om brott

En polisanmälan har upprättats gällande ett misstänkt brott då en timanställd inom Arboga kommun misstänks för att ha skickat kränkande bilder till elever och uppmanat dem att skicka bilder på sig själva, även känt som nätgroming.

När skolan fick kännedom om situationen kontaktades omgående berörda vårdnadshavare och en polisanmälan har upprättats av skolan. Den timanställde medarbetaren har med omedelbar verkan fått avsluta sin tjänst. Personen har inte undervisat eller arbetat med elever.

 

—Vi ser väldigt allvarligt på det misstänkta brottet och agerade så fort vi fick kännedom om situationen. Eleverna erbjuds nu samtalsstöd på skolan, säger skolchef Ulrika Hansson.

Hur kan jag agera som vårdnadshavare?

Om du som vårdnadshavare misstänker att ditt barn har utsatts för ett brott där de mottagit kränkande bilder eller utsatts för nätgroming så ska du alltid kontakta polisen.

 

— Det är alltid bra att prata med era barn om riskerna vid internetanvändning. Inom skolan brukar vi säga till eleverna att spara, blockera och visa en vuxen om de får något som de upplever som skrämmande eller obehagligt, säger Ulrika Hansson.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: