Publicerad

Konstutställning: Håll ut!

Exempelbild

Konstnären Johanna de Verdier ställer ut i bibliotekets galleri 5–23 september. Det är drop in vernissage lördag 5 september klockan 11.00–14.00.

Johanna de Verdier är uppvuxen i Arboga och utbildad i London, där hon under våren tog sin kandidatexamen i fri programmering och konst. Hennes verk tar sig uttryck i installationer där flera digitala och fysiska komponenter kombineras.

"Håll ut" behandlar teman kring överlevnadsstrategier och att

bemöta det okända.


Ordet ”apokalyps” har sitt ursprung i grekiskan och betyder ”att lyfta av slöjan”, ett uppenbarande av tidigare okända händelser. Apokalyps som en möjlighet till något nytt istället för ett slut. Vad bygger vi upp efter krisen? Vilka möjligheter för nya sätt att leva finns när våra gamla sätt försvunnit? Håll ut! tar dig till en temporär lägerplats där katastrofen är pågående – den händer inte som ett stort event utan genom små, små förändringar under en lång tid. Ur detta växer nya sammanfogningar och system hand i hand med vår egen överlevnad – och vår uthållighet.

Johanna de Verdier 2020


Utställningen är ett samarbete mellan Arboga kommun, Region Västmanland och Kulturrådet inom projektet Ett kulturliv för alla - Konst.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: