Publicerad

Lämna in ditt gamla sport- och friluftsmaterial till Fritidsbanken

Exempelbild

Tisdagen den 11 augusti och torsdagen den 13 augusti har Fritidsbanken insamlingsdagar i Brandsta. Du kan lämna in sport- och friluftsmaterial till Fritidsbanken, som sedan kommer lånas ut till andra.

Fritidsbanken flyttade i början av juni ur lokalen i Gropgården på Nygatan. Sedan dess har arbetet med att flytta allt material och färdigställa den nya lokalen varit i full gång.

 

- Målet är att öppna efter att skolan har kommit igång igen, säger Måns von Stedingk, föreningskonsulent på Fritids- och kulturförvaltningen.

 

Var den nya lokalen ligger presenteras när dörrarna väl har slagit upp på allvar. Konceptet kommer vara precis det samma som tidigare. Sport- och fritidsutrustning finns att låna helt gratis för alla som vill.

Fritidsbanken har flyttat ut verksamheten i sommar

För att kunna erbjuda möjligheten att låna material och aktivera sig trots att den nya lokalen inte är färdigställd har Fritidsbanken flyttat ut verksamheten till olika platser med hjälp av feriearbetare under sommaren.

Insamlingsdagar

Tisdagen den 11 augusti och torsdagen den 13 augusti kommer feriearbetarna finnas på plats på Brandsta, Strandvägen 10, för att samla in material till den nya lokalen.

 

- Det är många som har spenderat semestern och sommaren hemma i år. Förhoppningsvis har det gjort att många har tömt förråd och sommarstädat så att vi kan få in mycket material som kan få nytt liv och komma till användning hos oss på Fritidsbanken, säger Måns von Stedingk.

 

Allt material som är helt är av intresse. Personalen gör sedan en sortering. Efter putsning och rengöring finns det möjlighet att låna materialet från den nya lokalen. Alla är välkomna att lämna in material klockan 9.30-15.00 tisdagen den 11 och torsdagen den 13 augusti.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: