Publicerad

Nu är S:t Karins örtagård som vackrast

Exempelbild

I Ahllöfsparken mitt i Arboga ligger S:t Karins örtagård.

– Det är lätt att missa ett av Arbogas guldkorn säger Marina Glimsholt, Trädgårdsingenjör på Arboga kommun som är en av ansvariga för Örtagården.

Örtagården innehåller hundratals växter och ger en fin bild av en medeltida örtagård i miniatyr. Den omfattar läkeväxter, kryddväxter, fruktträd, bärbuskar och blommor.


– Just nu är det som allra vackrast i trädgården. Det blommar så fint och dofterna är fantastiska. Missa inte den fina humledelen med fönster som lyses upp av kungsljus som också blommar just nu, säger Marina Glimsholt.

Uppskattad av besökare

Många av sommarens besökare har uppmärksammat trädgården.


– Vi får många positiva kommentar om att det är en av de finaste örtagårdarna de besökt. Det gör oss naturligtvis både glada och stolta. Passa på att besöka örtagården just nu, säger Marina Glimsholt.

En historisk plats som skapar lugn

Platsen är lättillgänglig för alla, med preparerade gångar som underlättar för barnvagnar och rörelsehindrade och i Ahllöfsparken intill finns bänkar att sitta ned på. För att underlätta för besökarna är växterna utmärkta skyltar med namn. Örtagårdens påminner om en viktig epok i Arbogas historia men förhoppningsvis ger den också dagens besökare en möjlighet till lugn och ro.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: