Publicerad

Framgångskonceptet med trygghetsvandringar fortsätter

Exempelbild

IFK Arbogas funktionärer trygghetsvandrar bland annat vid området kring Bensingatan.

Med hjälp av IFK Arboga hockey fortsätter Arboga kommun trygghetsvandringarna under sommaren. Efter vårens trygghetsvandringar syns en minskad skadegörelse på bland annat skolgårdar. ”Resultatet är positivt och vi är glada över det engagemang som finns bland föreningarna”, säkerhetssamordnare Andreas Ahlsén.

Syftet med trygghetsvandringarna är att öka närvaron av vuxna i staden, arbeta relationsbyggande och få positiva effekter i samhället såsom en ökad trygghet för såväl ungdomar som vuxna.

Ökad vuxennärvaro under helgerna

Andreas Ahlsén.

Från 30 april till den 12 juni genomfördes trygghetsvandringar under fredagar och lördagar på kvällar och nätter med hjälp av flera av Arbogas föreningar. Föreningarna besökte en rad olika platser i kommunen, med fokus på stadskärnan. Och resultatet är positivt.

- Vi ser en klar minskning av antalet ärenden av skadegörelse på bland annat våra skolgårdar. Vi har också fått en ökad vuxennärvaro rent geografiskt, som det annars är svårt att få till, säger Andreas Ahlsén.

IFK Arboga hockey fortsätter trygghetsvandringarna

Under sommaren kommer IFK Arboga hockey att fortsätta med trygghetsvandringarna. Totalt kommer 20 pass att genomföras av klubben som ser positivt på vandringarna.


- IFK vill gärna vara med och hjälpa till med aktiviteter som gynnar kommunens invånare. Kan våra medlemmar bidra till trygghet på stan är det en självklarhet att vi ställer upp, säger hockeyklubbens ordförande Ulf Johansson.


- Trygghetsvandringarna är mycket lyckade och det är glädjande att vi nu kan fortsätta med den här aktiviteten med hjälp av IFK Arboga hockey, säger Andreas Ahlsén.

Förebyggande åtgärder från kommunen

Ambitionen från Arboga kommun är att även kunna fortsätta med trygghetsvandringarna under hösten.


- Från kommunens sida tittar vi hela tiden på lämpliga förebyggande åtgärder och insatser för öka tryggheten i samhället, säger Andreas Ahlsén.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: