Publicerad

7 tips på aktiviteter i sommartider

Vill du ha tips på vad du kan göra nu i coronatider? Här listar vi sju tips på vad du kan hitta på i sommar.

Arboga har mycket historia bevarad, speciellt i den unika stadskärnan. Finns det saker du inte visste om Arboga? Vill du komma ut och röra på dig? Kan du inte gå ut finns det aktiviteter du kan göra hemma.

Här får du några tips på vad du kan göra för att dagarna inte ska bli så långa.


Om det är många människor på någon av platserna, välj en annan aktivitet. Fortsätt också följa Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer.

1. Se Arbogas tidsmärken – konst och historia på samma gång

Det finns några olika tidsmärken som gjort Arboga till vad det är i dag. Tidsmärken lägger märke till gårdagen, men finns där för framtiden. Arbogas tidsmärken är ett projekt som förenar historia och konst.

Margarin och tvål, Knut Höökenberg, medeltidens Eriksgata och att langa järn, vad har det med Arboga att göra?

2. Var ute i friska luften – Hälsans stig

Att ta sig en promenad i vårt vackra Arboga kan vara skönt. Du kan till exempel följa Hälsans stig. Det är en anlagd promenad- och motionsslinga som går på upplysta gångvägar i Arbogas stadskärna, mellan Herrgårdsbron, Vasahallen och Västerbron. Det finns skyltar uppsatta utmed vägen. Du kan även ladda ner en karta på Arboga kommuns webbplats.

3. Leta och lär dig om Arbogas offentliga konst

Var hittar du skulpturen Ingeborg och varför finns en bronsrelief på Rådhusets fasad? I Arboga finns många fina konstverk utplacerade. Kanske kan det vara något att fördjupa sig i. Spännande och intressant.

4. Storyspot - läs och lyssna på spännande historia

Vad hette Arbogas första kyrka och var låg den? Var fanns galgbacken i Arboga? När blev Arboga stad?

Storyspot är en app som du kan ladda ner till din smartphone eller läsplatta. Du kan läsa och lyssna på spännande historia om olika platser i Arboga och i övriga landet.

5. Naturkartan Västra Mälardalen

Det finns mycket att se i Arboga med omnejd. Det kan vara skönt att komma ut och ”frilufsa” lite, till exempel vandra, cykla och besöka våra naturreservat. Har du inte möjlighet att ta dig ut till alla fina ställen, kan du läsa och se bilder på många platser runt omkring på naturkartans webbplats.

6. Läs eller lyssna på en bok eller titta på film

Biblioteket erbjuder lån av böcker och filmer, både digitalt och på plats på biblioteket. Du kan även få boken direkt hem till dig, utan att du behöver gå någonstans. Det finns även ”Take away”-bokkasse som du beställer och hämtar färdigpackad på biblioteket.

7. Fortsätt hålla dig i form – eller börja nu

1177.se tipsar om hur du som senior kan hålla dig i form. Där finns förslag på träningsformer och filmer om hur du kan komma igång med din träning.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: