Publicerad

Hon blir ny verksamhetschef för grundskolan och grundsärskolan

Exempelbild

Anu Enehöjd blir ny verksamhetschef för grundskolan och grundsärskolan i Arboga kommun. Hon har en mångårig erfarenhet inom skolvärlden.

Anu Enehöjd blir ny verksamhetschef för grundskolan och grundsärskolan i Arboga kommun. Hon tillträder sin tjänst i oktober.

Anu Enehöjd har en mångårig erfarenhet inom skolvärlden. Hon har bland annat arbetat som rektor i Eskilstuna kommun. Hon har också, tillsammans med Göteborgs universitet, hållit i ett forskningsprogram för kommunen med fokus på att utveckla undervisningen i grundskolorna.

Skolchef Ulrika Hansson.

- Jag är övertygad om att Anu kommer att bidra mycket till vårt arbete med Arbogas skolor, säger skolchef Ulrika Hansson.

Anu Enehöjd kommer närmast från en tjänst som utvecklingscoach på barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna då hon arbetat med skolutvecklingsfrågor tillsammans med rektorer och lärare.


- Det känns spännande och roligt att börja arbeta i Arboga. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna vara en del i utvecklingsarbetet och göra Arboga till en ännu bättre skolkommun, säger hon.


Hon beskriver sig som en coachande ledare. Viktiga frågor är att fortsätta rekrytera behöriga lärare till kommunens skolor, att skapa en likvärdighet i undervisningen och en trygg skola för alla barn.


- För mig är det också viktigt att vi i skolan tittar på vilka kompetenser eleverna behöver ha med sig in i framtiden. Att vi ger eleverna de kunskaper som de har nytta av i sina framtida studier och de förmågor de behöver i vuxenlivet.


Anu Enehöjd efterträder Anne Sonnerfelt som går i pension.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: