Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Arbogas skolor blir övningsskolor – kan underlätta rekryteringen av behöriga lärare

Arboga kommuns grundskolor och Vasagymnasiet blir övningsskolor för Örebro universitets lärarutbildning från och med hösten 2020. ”Det är glädjande och vi hoppas att det bland annat kan bidra till att vi kan rekrytera fler behöriga lärare”, säger Anne Sonnerfelt, verksamhetschef för Arbogas grundskolor.

Det är Örebro universitet som har beslutat att delar av deras lärarutbildning ska förläggas på Arbogas skolor. Det innebär att lärarstudenter kommer att ha sin verksamhetsförlagda och praktiska del av utbildning på Arbogas skolor. Samarbetet betyder att Arbogas skolor blir så kallade övningsskolor.

Exempelbild

Anne Sonnerfelt.

- Det känns hedrande och roligt att vi blir en viktig del av lärarstudenternas utbildning. Vi ser fram emot ett givande samarbete med Örebro universitet och alla lärarstudenter, säger Anne Sonnerfelt.

Arbogas skolor kommer att ta emot lärarstudenter inom grundlärarprogrammets inriktningar förskoleklass till årskurs 3 samt årskurs 4-6. Inom ämneslärarprogrammet kommer studenter som placeras i årskurs 7-9 de första två perioderna av sin verksamhetsförlagda utbildning och på gymnasiet de två sista perioderna att tas emot.


- Genom att vi får visa upp våra skolor, hur vi arbetar och att studenterna får lära känna våra engagerade lärare hoppas vi att de vill arbeta hos oss efter utbildningen, säger Anne Sonnerfelt.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: