Publicerad

Satsningen på gymnasieluncher gjorde skillnad för näringslivet

Över 12 000 lunchlådor har delats ut genom Arboga kommuns satsning på gymnasieluncher under den tid då gymnasieundervisningen har genomförts på distans. Totalt har satsningen från kommunen genererat en ökad omsättning på cirka 850 000 kronor för restaurang- och kaféföretagen.

Från och med den 20 april fram till skolavslutningen 12 juni har Arboga kommun erbjudit skollunch från lokala restauranger och kaféer till gymnasielever som studerat på distans. Enligt näringslivschef Tobias Gillberg har satsningen varit viktig för företagen i branschen.


– På grund av minskande intäkter har gymnasieluncherna varit avgörande för hur flera företag har klarat den första tiden under coronapandemin. Nu hoppas vi även att detta ger positiva effekter på lång sikt. Kanske ser vi förändrade vanor där fler har fått upp ögonen för det lokala kafé och restaurangutbudet och att äta ute – på ett coronasäkert sätt såklart, säger han.

Bland Arbogas cirka 30 matställen deltog 24 stycken. I genomsnitt delades cirka 350 matlådor ut dagligen – med stor spridning bland stadens alla restauranger och caféer. Erbjudandet gällde för alla gymnasieelever som är folkbokförda i Arboga, det vill säga även de som normalt studerar i en annan stad. Sammanlagt rör det sig om cirka 560 elever. Alla Arbogas restauranger och caféer fick erbjudande om att delta.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: