Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Elever i Arboga släpper egen låt efter kreativt musikprojekt

En musikvideo och låt om sommarlovet. Det blir resultatet när engagerade elever, en musikälskande fritidspedagog, en förälder och en musikproducent går samman. Nu har Gäddgårdsskolans elever släppt en egenproducerad låt på videosajten youtube; sommarlovslåten.

Gäddgårdsskolans elever har under de senaste åren producerat ett antal låtar. Det började 2018 med musiksagan ”De tre godisgubbarna”, vilket innehöll fem egenskrivna låtar och en egen berättelse, baserat på elevernas egna påhittade historier. Under förra året, 2019, gjorde skolans elever ”Frittelåten”. Det är en låt som handlar om hur det är att gå på fritids och som uppmärksammades i både sociala medier och media.

Ger kunskap och skapar stolthet

Årets musikprojekt handlar om sommarlov. På låten sjunger barn från förskoleklass upp till nionde klass.

 

– Det har varit ett intressant och härligt samarbete mellan olika åldrar. Det är fantastiskt att se barnens engagemang och glädje, säger fritidspedagog Jonas Rundberg som är initiativtagare bakom projektet.

 

Syftet med projektet är att barnen ska få vara delaktiga och få kunskap om produktionskedjan inom musik- och filmskapande - från idé till färdig produkt.

 

– Det är viktigt att få känna sig stolt över en prestation och något som de skapat själva. Jag ser den stoltheten hos många av våra elever efter projektet, säger Gäddgårdsskolans rektor Ulrica Persson.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: