Publicerad

Förskolepersonalen hittar kreativa lösningar under coronapandemin

Exempelbild

Glasskiosk på förskolan Västergården

Under coronapandemin har förskolepersonalen på förskolan Västergården hittat flera kreativa lösningar för att minska smittspridning inom förskolan.

På Västergårdens förskola är det alltid en personal ute från klockan 07.45 för att ta emot barnen ute på gården, föräldrarna behöver då inte gå in på förskolan vid lämning.


- Vi är ute större delen av dagen. Jag tycker att vi är mer uppfinningsrika och har med enkla medel förändrat både inne- och utemiljön, vi har till exempel gjort en glasskiosk som barnen kan leka vid, säger barnskötare Monica Mellgren.


Tidigare har det varit buffé till lunch, detta är borttaget och personalen serverar barnen maten.


- Vi kan även beställa alternativ lunch från köket som är anpassande för att ta med vid utflykter eller om vi vill äta lunchen ute på gården, berättar barnskötare Monica Mellgren.

Samtala med barn om corona

Coronapandemin har väckt barns funderingar kring sjukdomar, det kan gälla allt från baciller till cancer.


- När det gäller frågor om corona så har vi ett bra stöd i ”Corona boken” från apoteket, säger barnskötare Monica Mellgren.

 

- När vi tvättar händerna så sjunger vi ”Blinka lilla stjärna” eller räknar till 20. Ett barn frågade en gång – Om jag räknar snabbt, kan jag räkna till 30 då? berättar Monica.

Högre frisknärvaro

Förskolan har som direktiv att alltid be föräldrar hämta hem sitt barn som påvisar förkylningssymtom och att de ska vara hemma två symtomfria dagar innan de är tillbaka på förskolan, detta gör att barn och personal är mer friska nu.


- Jag tycker att alla har tagit sitt ansvar, både föräldrar och personal, avslutar Monica Mellgren.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: