Publicerad

Vasagymnasiet satsar på utlandspraktik – får halv miljon kronor i EU-stöd

Exempelbild

Vasagymnasiet har blivit beviljade projektmedel på 44 800 euro, cirka 467 000 kronor, för ett arbete med Hotell- och Turismelever. Projektet heter Erasmus+ och är EU-finansierat via Universitet- och Högskolerådet, UHR

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete för utbildning. Pengarna ska räcka under en tvåårsperiod och för dessa pengar kommer eleverna att kunna ha en sammanhängande betald praktik under fyra veckor i Spanien. Där kommer de att arbeta på olika hotell med olika arbetsuppgifter inom allt från reception till aktivitetsledare.

Ger erfarenhet och kunskap

Samtliga uppgifter ligger inom ramen för just Hotell- och Turismprogrammet. Vasagymnasiet har ett samarbete med en skola i Malaga som förmedlar kontakterna till de olika hotellen. Medlen finansierar elevernas resor, boende och uppehälle under praktikperioden.

 

– Jag är jätteglad för detta eftersom det ger eleverna en enorm chans till anställningsbarhet genom den erfarenhet och de kunskaper och kontakter de får av projektet, säger Hannah Brander Lundblad, programansvarig för Hotell- och Turismprogrammet på Vasagymnasiet.

Följer noggrant rekommendationer

De första eleverna skulle ha åkt iväg redan i juni men på grund av den pågående situationen med coronaviruset, covid19, så har Vasagymnasiet flyttat fram projektstarten till höstterminen 2020. Förhoppningen är att kunna skicka iväg de första eleverna under våren 2021.

 

– Nu råder det ju vissa restriktioner men vi hoppas att projektet kommer att kunna genomföras inom en period på två år. Vi bevakar och följer myndigheternas rekommendationer och restriktioner kring resor noggrant, säger Hanna Brander Lundblad.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: