Publicerad

Information efter regeringens besked om skolöppning

Regeringen meddelade i dag den 29 maj att gymnasieskolan kan återgå till normal undervisning från den 15 juni. För vuxenutbildning, yrkeshögskolan och den högre utbildningen kan undervisning delvis även fortsatt behöva ges på distans för att minska smittspridningen.

För Vasagymnasiet får regeringens rekommendation genomslag till hösten. Resterande del av vårterminen fortsätter enligt planering med avslutning och studentfirande den 12 juni.


- Det är bra att vi nu har fått besked och kan fortsätta planeringen inför höstterminens start, säger skolchef Ulrika Hansson.


För vuxenutbildningen, SFI och yrkeshögskolan i Arboga innebär detta att undervisningen även i fortsättningen delvis kan behöva ges på distans.


- Vi kommer nu att se över vår verksamhet utifrån de nya rekommendationerna och göra de anpassningar som behövs. Vi återkommer med information så snart det är möjligt, säger Ulrika Hansson.


Det var den 17 mars som regeringen rekommenderade att alla gymnasieskolor, högskolor, universitet, Komvux och yrkeshögskolor att ställa om till distansundervisning.


Läs mer om beskedet på Regeringskansliets webbplats

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: