Publicerad

Arboga kommun erbjuder feriejobb till ungdomar

Ekbacksbadet är en av kommunens arbetsplatser som kommer ta emot feriearbetare.

Arboga kommun kan nu genom fritids- och kulturförvaltningen, erbjuda ungdomar feriejobb under sommaren. Ansökan om feriejobben kan göras från och med fredagen den 29 maj.

Under åtta veckor i sommar kommer ungdomar i Arboga kommun ha möjligheten att få ett feriejobb. Regeringen har avsatt pengar till kommunerna för att kunna erbjuda ungdomar möjligheten att få sysselsättning under sommaren. På grund av Coronapandemin finns viss begränsning i vilken typ av arbete som kan erbjudas.


– Vi har fått göra en snabb inventering inom förvaltningen och alla enheter har slutit upp på ett jättebra sätt för att kunna erbjuda så många som möjligt jobb under sommaren, Säger Jesper Hellqvist enhetschef för ungdomsenheten.

Hoppas att många ungdomar söker

Ungdomar kommer kunna söka arbete i tvåveckorsperioder. Totalt finns det 27 platser att tillgå. Ungdomarna kommer kunna söka arbete på fritidsgården Gluggen, biblioteket, Ekbacksbadet, Fritidsbanken och Kulturskolan. Med start vecka 26 och ända fram till vecka 33 kommer ungdomarna kunna få arbete.

Ansökningsperioden startar 29/5 och är öppen fram till och med den 10/6.

Feriejobben är för dig som

  • går ut årskurs 9 under vårterminen 2020
  • går på gymnasiet
  • tar studenten vårterminen 2020

– Det är snabba ryck i ansökningsprocessen men det har att göra med att satsningen på feriejobb lanserades under senvåren. Det sker snabba förändringar och vi anpassar hela tiden vår organisation utifrån de förutsättningarna. Vi är nu jätteglada att kunna erbjuda arbete och hoppas att så många som möjligt hinner med att söka, säger Måns von Stedingk föreningskonsulent.


För mer information och för att söka feriejobben klicka här. 


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: