Publicerad

Kulturveckan möter publiken med nya grepp

Exempelbild

Arboga kulturvecka genomförs i år den 30 maj – 7 juni.
Under Arboga Kulturvecka får Arbogabor och besökare ta del av Arbogas rika kulturliv. Kulturskolan erbjuder digitala arrangemang och Arbogabygdens församling genomför konserter fast med begränsat antal besökare.

I år är det Arboga kulturskola och Arbogabygdens församling som står för de musikaliska inslagen under veckan. Arbogabygdens församling genomför totalt sju konserter i tre av Arbogas vackra kyrkor.


- Det är en annorlunda tid just men är roligt att ändå kunna erbjuda ungefär samma omfattning av konserter som förra året säger Hanna Drakengren musiker i Arbogabygdens församling och en av arrangörerna.

 

På grund av covid-19 har konserterna i kyrkan ett begränsat antal platser. Önskar du biljett ring kyrkans växel på 0589-884 00.


- Vi på kulturskolan kommer att anordna merparten av våra arrangemang digitalt, på vår facebook-sida. Det är förstås tråkigt att vi inte kan bjuda in människor till olika publika framträdanden ute på stan, men samtidigt känns det spännande att hitta nya vägar i hur vi når ut med vår verksamhet, säger Lina Ricklund på Arboga kulturskola.


Även Arboga bibliotek tar lite nya grepp under årets kulturvecka.

Här kan du i år få lära dig att virka eller prova på Yoga på stol.

Du har också möjlighet att delta på en livesändning av Moderna museets guidade soffvisning av Picassos Frukost i det gröna.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: