Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Kulturveckan möter publiken med nya grepp

Exempelbild

Arboga kulturvecka genomförs i år den 30 maj – 7 juni.
Under Arboga Kulturvecka får Arbogabor och besökare ta del av Arbogas rika kulturliv. Kulturskolan erbjuder digitala arrangemang och Arbogabygdens församling genomför konserter fast med begränsat antal besökare.

I år är det Arboga kulturskola och Arbogabygdens församling som står för de musikaliska inslagen under veckan. Arbogabygdens församling genomför totalt sju konserter i tre av Arbogas vackra kyrkor.


- Det är en annorlunda tid just men är roligt att ändå kunna erbjuda ungefär samma omfattning av konserter som förra året säger Hanna Drakengren musiker i Arbogabygdens församling och en av arrangörerna.

 

På grund av covid-19 har konserterna i kyrkan ett begränsat antal platser. Önskar du biljett ring kyrkans växel på 0589-884 00.


- Vi på kulturskolan kommer att anordna merparten av våra arrangemang digitalt, på vår facebook-sida. Det är förstås tråkigt att vi inte kan bjuda in människor till olika publika framträdanden ute på stan, men samtidigt känns det spännande att hitta nya vägar i hur vi når ut med vår verksamhet, säger Lina Ricklund på Arboga kulturskola.


Även Arboga bibliotek tar lite nya grepp under årets kulturvecka.

Här kan du i år få lära dig att virka eller prova på Yoga på stol.

Du har också möjlighet att delta på en livesändning av Moderna museets guidade soffvisning av Picassos Frukost i det gröna.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: