Publicerad

Företag ställer om och donerar handsprit till Arboga kommun

Sedan situationen med coronaviruset uppkom i början på året har efterfrågan sprit för handtvätt och desinfektion varit hög. Flera företag tillverkar nu handsprit som sedan har donerats till Arboga kommuns verksamhet.

Sprit- och whiskeytillverkarna Mackmyra, Swedish tonic och Agitator är de företag som har ställt om delar av sin produktion för att kunna producera handsprit och desinfektionsmedel. Företagen har i olika omgångar levererat produkten till Arboga kommun.

Tacksamma för omställningen

En av de verksamheter som tagit emot den viktiga leveransen är kommunens äldreboenden.

 

– Det går åt stora mängder handsprit och desinfektionsmedel. Att företagen är flexibla och har kunnat ställa om sin produktion såhär snabbt betyder mycket för våra verksamheter. Det är givetvis något vi är väldigt tacksamma för, säger Henrik Syrjälä, Arboga kommuns lokalstrateg med ansvar för leveranserna.

 

Sparbanken Västra Mälardalen bidrog till att de första leveranserna kom kommunen till godo genom att köpa 1200 liter handsprit från det lokala företaget Agitator som sedan fördelades till olika verksamheter i regionen. Arboga kommun fick totalt 250 liter handsprit.

Startat nytt projekt

Mackmyra och Swedish tonic har tillsammans startat ett projekt och webbplats; handhjalpen.se. Från webbplatsen kan företag och privatpersoner kan donera pengar som går till tillverkning av handsprit och desinfektionsmedel. Produkten levereras sedan till verksamheter som har stort behov och som har ansökt hos bolagen om att få ta del av leveransen.

 

Totalt har kommunen tagit emot 1000 liter handsprit och 1000 liter desinfektionsmedel från projektet. Produkterna är utblandad med kemikalier.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: