Publicerad

Föreningen Arboga medeltid ställer in årets Medeltidsdagar

Exempelbild

Arboga Medeltidsdagar är Arbogas största evenemang och går vanligtvis av stapeln i augusti. Med anledning av coronapandemin har föreningen Arboga Medeltid ställt in årets evenemang.

- Vi finner det nu inte ansvarsfullt att fortsätta att planera för och att genomföra ett evenemang som Medeltidsdagarna 2020 i Arboga. Styrelsen i Föreningen Arboga medeltid har därför beslutat att ställa in årets medeltidsdagar. Vi följer därmed också rekommendationen från smittskyddsläkaren i Västmanland som vi stod i kontakt med. Vi tycker att detta är mycket tråkigt då vi vet vad detta betyder för vår handel och besöksnäring, för Arbogabor och besökande säger Peter Weiderud, ordförande i föreningen Arboga Medeltid.


Föreningen tittar nu på möjligheterna att i samarbete sina sponsorer genomföra några utvalda delar av programmet som barnteater, konserter och föreläsningar vid senare tidpunkter, när myndigheternas rekommendationer och andra omständigheter tillåter det.


- Föreningen och dess medlemmar gör ett fantastiskt jobb som varje år genomför Arboga medeltidsdagar. Det är ett omfattande arbete som är helt beroende av ideellt arbete i föreningen.  Arbetet påbörjas delvis i direkt anslutning till att föregående års medeltidsdagar avslutas säger Ulf Johansson, turismutvecklare på Arboga kommun.


Arboga Medeltid siktar nu på medeltidsdagarna 2021 och ser fram mot nästa års festival som planerar att genomföras den 4-8 augusti 2021.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: