Publicerad

Så blir årets studentfirande på Vasagymnasiet

Exempelbild

Studentfirandet kommer att ske klass- eller gruppvis och varje klass eller grupp har en egen tid för utspring. En anhörig per student får vara på plats för uppvaktning och det ska vara stora avstånd mellan besökarna.

Den 12 juni är det dags för studentfirande på Vasagymnasiet. Studentceremoni och utspring kommer att genomföras, men anpassas efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Exempelbild

Per Gamalielsson

- Studenten är en stor dag i livet. Vi har gjort vårt bästa för att eleverna ska få ett så bra studentfirande som möjligt anpassat efter de restriktioner som finns, säger Per Gamalielsson, rektor för Vasagymnasiet.


En grupp med elever från varje avgångsklass har varit delaktig i planeringen av årets studentfirande.

Utspring sker klass- eller gruppvis

Studentfirandet kommer att ske klass- eller gruppvis och genomföras under hela fredagen den 12 juni. Varje klass eller grupp har en egen tid för utspring och då får endast en anhörig per student vara på plats för uppvaktning efteråt. Anhöriga kommer att få anvisade platser med stora avstånd mellan varandra.

Studentevenemang i höst

Skolan planerar för ett studentevenemang lördagen den 22 augusti där även lärarna bjuds in.


- Vi vill ge alla studenter en så bra avslutning som möjligt. Vi hoppas att höstens evenemang går att genomföra. Det är givetvis beroende på hur rekommendationerna ser ut framöver, säger Per Gamalielsson.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: