Publicerad

Trygghetsvandringar startar i Arboga

Representanter till trygghetsvandringar från föreningar och kommun

Föreningar och kommunen träffades för att gå igenom upplägget för kommande vandringar. På bilden finns Peter Cedvén, Götlunda sockenförening, Andreas Ahlsén, säkerhetssamordnare, Thorbjörn Widerström, Arboga ryttarsällskap, Pernilla Larsson, Arboga badmintonklubb, Sad Abdallah, Framtida kulturförening, Eddy Nzeyimana, Arboga gymnastikförening och Magnus Axelsson från fritidsgården Gluggen.

Med start i dag, på Valborg den 30 april, kommer föreningslivet i Arboga att stötta kommunen med att genomföra trygghetsvandringar på kvällar och helger.

Tisdagen den 28 april träffades föreningsrepresentanter, personal från socialtjänsten, personal från fritidsgården Gluggen och säkerhetssamordnaren i Arboga kommun. Anledningen var att gå igenom upplägget för de kommande trygghetsvandringarna som ska genomföras. De första passen kommer att genomföras på Valborgsmässoafton. Det är en del i det förvaltningsövergripande ungdomsarbete som görs i kommunen.

Vi vill skapa goda relationer

Trygghetsvandringarna kommer att fokuseras på att skapa goda relationer och öka den vuxna närvaron i staden.

- Det är klart att man vill vara med och bidra till en tryggare stad. Det här känns jätteviktigt, säger Pernilla Larsson från Arboga badmintonklubb.

Trygghetsvandringarna fokuseras till helgerna

Trygghetsvandringarna kommer vara fokuserade till fredagar och lördagar, ibland med sällskap från personal från socialtjänsten och ibland enbart med föreningsrepresentanter. Föreningarna som deltar får en ersättning för varje genomfört pass. Fritidsgården Gluggen kommer fungera som utgångspunkt för verksamheten på fredagarna. På lördagarna kommer verksamheten utgå från Ahllöfsparken.

Fler föreningar kan vara med och trygghetsvandra

Vill din förening vara med och trygghetsvandra? Ta kontakt med Måns von Stedingk, föreningskonsulent på Fritids- och kulturförvaltningen, telefon 0589-871 56 eller e-post mans.vonstedingk@arboga.se.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: