Publicerad

Musik och dans på distans – kulturskolan undervisar i musik och dans online och på distans

Exempelbild

Kulturskolan i Arboga har jobbat med att kunna erbjuda mer och mer digitala alternativ i verksamheten redan innan coronaviruset. Nu är det ännu mer aktuellt.

Kulturskolan erbjuder danslektioner via YouTube

Dansverksamheten har börjat erbjuda danslektioner via YouTube under mars månad. Där lägger danslärarna Carin Sandberg och Mia Nevala löpande upp filmklipp på koreografier och övningar för våra barn och ungdomar att ta del av hemifrån på sina datorer, telefoner och läsplattor.

 

- Det funkar finfint. Kul att hitta nya vägar för att nå och engagera alla våra elever, även de som av olika anledningar inte kan ta sig till kulturskolan just nu, säger Carin Sandberg, danslärare på Arboga Kulturskola. Man får verkligen tänka till för att göra filmklippen tydliga och enkla att förstå, fortsätter Carin.

Kulturskolan är beredda att ställa om gruppundervisningen

Nu förbereder Arboga Kulturskola sig för att ställa om gruppundervisningen till distans och online om det eventuellt blir stärkta restriktioner för fysiska möten med anledning av coronaviruset.

Arboga var först i landet med onlinekurs i gitarr

Instrumentlektioner via konferenssamtal har varit intressant för många runt om i landet. Arboga har haft Sveriges kulturskolors ögon på sig under vårterminen. Arboga kulturskola har nämligen, som första kulturskola i landet, erbjudit onlinekurs på gitarr. Projektet har kallats ”GitarrOnline”.


En gång i veckan har projektet erbjudit tio ungdomar från hela Västmanland online-lektioner på gitarr i realtid. Projektet har finansierats av ”Regional kulturskola i Västmanland”, som i sin tur låter detta ingå i ett större Arvsfondsprojekt som regionen just nu är med i.

Dansundervisning på distans

Carin Sandberg, danslärare på Arboga kulturskola.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: