Publicerad

Nu planterar vi vårblommor

Exempelbild

Ida och Astrid gör vårfint

Arboga Kommunalteknik AB gör fint i stadsmiljön inför påsken och våren. I år har vi valt att plantera några sorter som är nykomlingar för oss.

Vi planterar blommor som är lämpliga för tidig vår

Nu är det dags att plantera vårblommor. De sorter vi använder i år är: Minipenséer, Bellis, Gyllenlack, Murgröna, Rumsstarr,

Påsklilja Tête-at-Tête.

Nykomlingarna är: Bellis, Gyllenlack, Rumsstarr.


Vårkyla och frost

Det är fortfarande risk för kalla nätter, därför väljer vi växter som klarar minusgrader. Blommorna kan se ledsna ut på morgonen men när solen kommer fram och börjar värma blir de fina igen. Minipenséer, Bellis, Murgröna, Påskliljor och Rumsstarr klarar ner till  cirka -7°. Gyllenlack klarar cirka -4°.                                                                              Påskliljorna får vara kvar i blomlådorna tills de blommat klart, då tar de andra vårblommorna över i sin helhet.


Perenner som vi behåller

Sen i höstas gör vi ett försök att behålla Alunrotsplantorna som vi planterade tillsammans med höstväxterna. De har vackra, rödådrade blad och utgör en kontrast till de blommande växterna. Förhoppningsvis kommer de att växa och frodas och då kan de sitta kvar från år till år.

En perenn är en flerårig, örtartad växt.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: