Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Fem tips på aktiviteter

Exempelbild

Våren är verkligen på gång med vitsippor och blåsippor som försiktigt börjar titta fram mellan löven. Nästa vecka utlovas lite mer värme. Då passar det ju bra att det är påsklov i vårt område.
Här kommer några "hemestertips" från Arboga turistbyrå

1.Göra en utflykt och ta med lunchen.
Det finns många fina naturområden i vårt område. Här kommer förslag på några av de grillplatser som finns: Hjälmarekanal och Kvarnsjön, Gålsjön, Gökriksuddens naturreservat i Lunger, Lungers badplats, Norrspåret, Maxelmossen, Skidstugan vid Landskogkärret och Tjurlången. Glöm inte att ta med egen ved.
Länk till Naturkartan Västra Mälardalen

2. Utmana familjen på ett klurigt promenad mysterium

Ni promenerar runt och letar efter ledtrådar och med hjälp av dem klurar ni sedan ihop svar på ”Arbogamysteriet med den försvunna riddaren”.
Att lösa ett mysterium tar ungefär en timme. Mysteriekuvert kostar
95 kronor och säljs på Arboga turistbyrå. Litet pris till alla barn som lämnar in sitt svar på turistbyrån. Du kan även köpa mysterier till Kungsör och Köping. Länk för att läsa mer

3. Testa den fartfyllda vattenrutschbanan eller lek i tunneln med vattenfallet

På Ekbacksbadet kan du även simma ett par längder i badhusets 25-metersbassäng. Vill du ta det lite lugnt, luta huvudet tillbaka och slappna av finns både bubbelpooler, ångbastu, traditionell bastu i badets relaxavdelning. För närvarande håller badet öppet som vanligt alla veckans dagar. Länk till Ekbacksbadets webbplats

4.Koppla av med en god bok

På biblioteket får du tips både som ung och gammal. Nu finns även ”Take Away-påse” för dig som vill få hjälp att plocka ihop din bokpåse. På biblioteket finns även sällskapsspel att spela på plats. Tisdag den 7 april blir det Påskpyssel med plåtslöjd för barn från 6 år och uppåt.

Biblioteket är för närvarande öppet måndag till fredag.
Länk till bibliotekets webbplats

5.Ta en fika på stan

Passa på att besöka något av våra caféer eller restauranger.
Ta en glass, fika eller varför inte en lunch? Det är öppet i Arboga och vi behöver dig extra mycket just nu. Föredrar du ”Take Away” och vill äta på egen hand så går det så klart alldeles utmärkt.

Turistbyrån hjälper dig gärna med aktivitet och utflyktstips.

Turistbyrån ger dig gärna förslag på var du kan cyklar och vandra.
Får du gäster under påsken finns cyklar att hyra. Dagarna före påsk kommer årets turistmagasin ”Västra Mälardalen”. Magasinet kommer inom kort att finnas tillgängligt på utvalda platser i Arboga.
Turistbyrån har under april öppet måndag till fredag klockan 10.00-14.00 Länk till Arboga turistbyrås webbplats

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: