Publicerad

Fem tips på utomhusaktiviteter i Arboga

Nu kommer våren och det blir längre dagar då vill man gärna passa på att vistas mer ute. Här listar vi tips och inspiration på härliga utomhusaktiviteter i Arboga!

Exempelbild

Nygatan i Arboga stadskärna

1. Strosa runt bland butiker och caféer i den mysiga stadskärnan.

Med sina kullerstensgator, unika butiker och caféer är Arboga stadskärna en given plats att utforska. Under maj och juni kan du boka in dig på den trevliga fikavandringen som hade premiär i höstas.

Länk till fikavandring på evenemangskalendern

Stadskärna av Kerstin Hörnlund

2. Upptäck stadens offentliga konst och Tidsmärken

Arboga finns konst på flera olika platser. Här finns till exempel

Tidsmärken som förenar historia och konst och påminner om stadens långa historia. De uppmärksammar allt från stadens födelse och dess ledande roll som förmedlare av järn, till telefonpionjärer och margarinfabrik. Tidsmärken lägger märke till gårdagen, men de finns där för framtiden. Välkommen till utställningen som alltid är på plats.

Länk till information om Tidsmärken
Länk till information om offentlig konst

3. Besök våra gårdsbutiker och tillverkare på landsbygden.

Här hittar du allt från charkprodukter, vilt, hemgjorda delikatesser, glasstillverkning och ekologiska varor på till exempel Gårdsbutiken i Smedby, Travarbo kött och vilt eller Jädersbruk Eko Herrgård.

Gökriksudden

4. Vandra i vacker natur

I Arboga är det nära till både skog och vatten, vilket gör området mycket uppskattat. Längs med Hjälmarens strand ligger Gökriksudden. Här kan du vandra på stigar genom fridfulla skogsdungar med vacker lövskog. Under våren visar sig reservatet från sin allra bästa sida. Då slår björklöven ut, hasselbuskarna blommar och marken fylls med ett hav av vitsippor, blåsippor, vårlök och svalört.

Länk till Länsstyrelsens webbplats om naturreservatet Gökriksudden.

5. Spela golf

I Arboga finns en fin golfbana med 18 hål. Det är en omväxlande park- och skogsbana med fina greener. Här finns också en korthålsbana med 6 hål. Gå ett varv och öva teknik på klubbens driving range. För att spela på korthålsbanan behöver du inte ha grönt kort. Här finns en golfhall med golfsimulator. Klubbor finns att låna för dig som vill prova på. Länk till Arboga golfklubb

Arboga golfbana

Välkommen att inspireras och uppleva våren i Arboga!

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: