Publicerad

Avbokningar av idrottsanläggningar och lokaler med anledning av coronaviruset

Med anledning av coronaviruset är det flera föreningar som vill ställa in sina aktiviteter i våra idrottsanläggningar och lokaler. Det är viktigt att du som inte ska använda lokalen avbokar den.

- I det här läget behöver vi värna om vår personal och fokusera på att upprätthålla våra verksamheter. Om en bokad anläggning eller lokal inte används kan medarbetare som bland annat städar eller på annat sätt driftar lokalen schemaläggas på andra tider. Det kan också handla om att utföra arbetsuppgifter på andra arbetsställen, säger Magnus Andersson, vd för Arboga kommunalteknik.


Kommunen uppmanar alla som inte ska använda bokade idrottsanläggningar eller lokaler att kontakta oss så snart som möjligt. Föreningar och organisationer som avbokar innan start kommer inte att få en avgift för lokalhyra. Lokaler som inte avbokas kommer att debiteras.


- Jag tror att många har förståelse för den här uppmaningen. Vi behöver alla hjälpas åt i den här situationen, säger Magnus Andersson.


Avbokningar ska ske via bokning@arboga.se eller 0589-871 59. Kontakta oss gärna via mejl.

Besök inte våra anläggningar vid symtom

För att minska risken för smittspridning ska alla som har symtom som feber, hosta och svårigheter att andas inte besöka våra anläggningar och lokaler. Det gäller även vid milda symtom som halsont, snuva och muskel- och ledvärk.

Vi följer myndigheternas rekommendationer

Arboga kommun följer de riktlinjer och rekommendationer som Regionens smittskyddsläkare och andra ansvarigas myndigheters ger.

Vad gäller vid allmänna sammankomster?

Regeringen har beslutat att det tillsvidare i hela Sverige är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: