Publicerad

Var rädda om varandra på Ekbacksbadet

Vi ser fram emot en hösttermin tillsammans med er på Ekbacksbadet!

Vi följer noggrant händelseutvecklingen kring coronaviruset samt de instruktioner och riktlinjer som Regionens smittskyddsläkare, Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheter ger.

Vi uppmanar dig som är besökare hos oss att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även om symptomen är lindriga.


Du som deltar i vår verksamhet och har en tid att passa, avsätt gärna några minuter extra för att undvika trängsel både i omklädningsrum och dusch.


Ta ansvar och var rädda om varandra, håll avstånd

Just nu behöver vi ta extra hänsyn till varandra och vara försiktiga. På så sätt kan vi undvika smittspridning och skydda de mest sårbara i samhället, riskgrupper och äldre.

Som gäst måste du själv göra en riskbedömning så det känns säkert för dig och din familj. När vi har öppet är du inte ensam här.

Till dig som är över 70 år

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som är över 70 år att begränsa sina nära kontakter med andra så långt som möjligt under en tid framöver.

Genom att skydda dig själv från sjukdom och även skydda andra från att smittas bidrar du till att avlasta sjukvården.

Vi vill därför vädja till dig som är över 70 år att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer att träna utomhus. Varmt välkommen till simhallen när smittorisken gått ner!

Riktlinjer för allmänna sammankomster

Regeringen har fattat beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler deltagare än 50 personer vid ett och samma tillfälle.

  • Med allmän sammankomst menas till exempel demonstrationer, föreläsningar, konferenser, teaterföreställningar, konserter och liknande.
  • Med offentlig tillställning menas till exempel tävlingar och uppvisningar inom idrott, danstillställningar, tivolinöjen, marknader och mässor.

Sim- och idrottshallar för föreningsidrott, spontanidrott och motion omfattas inte av förbudet. Verksamheten hos oss på Ekbacksbadet fortsätter därför som vanligt.

Mer information om nya coronaviruset

På krisinformation.se finns de ansvariga myndigheternas information om coronaviruset.

Folkhälsomyndigheten har sammanställt vanliga frågor och svar kring exempelvis symtom på smitta, hur viruset smittar och vad du kan göra själv.

Vi hälsar alla besökare varmt välkomna!

Kontaktuppgifter till Ekbacksbadet

Tfn: 0589-871 70

Besöksadress: Vinbäcksleden 7, 732 49 Arboga

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: