Publicerad

Sök Region Västmanlands kulturstipendium och hedersstipendium

Exempelbild

Regionens kulturstipendier och hedersgåva delas ut varje år och är till för att ge stöd och uppmuntran till personer, grupper eller organisationer som gör bra insatser för kulturen i Västmanland.
Sista ansökningsdag för kulturstipendier och hedersgåva är den 3 maj 2020.

Det kan vara områden som litteratur, musik, bildkonst, teater, dans, folkbildning, fotografi, film och konsthantverk. Den som har gjort en betydande kulturell gärning kan också få stipendium eller hedersgåva.

 

Kulturstipendier

Stipendium kan tilldelas till dig som är verksam inom ett kulturområde och som har en nära anknytning till Västmanlands län. Stipendiet ska användas i din pågående konstnärliga verksamhet.

Du ansöker om kulturstipendium genom att skicka in ansökningsblanketten. Till din ansökan bifogar du material som kan användas i bedömningen av din ansökan, till exempel arbetsprover. Materialet får inte vara äldre än tre år.

Ansök om kulturstipendium

 

Hedersgåva
Hedersgåva ges till en person, grupp eller organisation som uppskattning för särskilt bra kulturverksamhet i Västmanlands län. Du kan inte ansöka om hedersgåva för dig själv, men du kan skicka in förslag och motivering för en person eller verksamhet som du tycker förtjänar att få gåvan.

Skicka förslag med motivering och dina kontaktuppgifter.

Anmälan för hedersgåva

 

Kultur- och folkbildningsnämnden fattar beslut om vem som får stipendier och hedersgåva 27 augusti 2020. Du blir endast meddelad om du får ett stipendium.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: