Publicerad

Besöksrekord och stipendie-utdelning på Morgonsoffan idag

Exempelbild

Näringslivschef Tobias Gillberg inledde Morgonsoffan med en tillbakablick om allt positivt som hänt 2019. Bland annat byggandet av ny förskola, äldreboende, bostäder som villor och radhus, nya tomter för försäljning och rekordmånga nya företagare i Arboga 2019. Dessutom en titt på 2020 om samarbetet i Västra Mälardalen med etableringskarta, handelssatsning, inspirationsfrukostar med mera.

Därefter blev det intervjuer i soffan och information från olika aktörer.

Magnus Andersson vd för Arboga Kommunalteknik AB och Ulf Zackrisson vd för Arboga Vatten och Avlopp AB om de nybildade kommunala bolagen som har hand om drift av kommunens markinnehav, infrastruktur, verksamhetslokaler samt lokalvård respektive driften av Arbogas dricksvatten och avloppssystem. Mer information hittar du på Arboga.se.

Ulf Johansson turismutvecklare om flera evenemang som händer under våren bland annat fortsatt satsning på succén fikavandringar med guide på våra caféer i Arboga. Mer information på arboga.se evenemangskalendern.


Johanna Ericsson från Västra Mälardalen i samverkan om att "lära känna en Västra Mälardaling". Mer information på vastramalardalen.se


Johan Widén från Widéns lantbruk om hans gård med 85 000 hönor och dess äggproduktion och den nystartade Gårdsbutiken Smedby där man kan handla lokalproducerade varor av en mängd olika slag.


Johny Ericsson om UF på Vasagymnasiet där man nu satsar på ett rådgivarnätverk.


Michael Flinta från Antikstaden Arboga om Antikmässan som blev succé 2019 och som återkommer den 29 augusti 2020.


Arne Olofsson från Nyföretagarcentrum om den kostnadsfria och konfidentiella rådgivning som erbjuds den som går i nyföretagartankar.


Slutligen så delade styrelsen för Waxins Stiftlese ut ett stipendium till FG Auto för sin mycket goda utveckling.

- En fartfylld morgon med mycket energi och rekord i antal besökare så missa inte nästa Morgonsoffa som är den 25 mars, säger Annica Gustafsson näringslivsutvecklare på Arboga kommun.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: