Publicerad

Arboga kommun uppmärksammar The Mauler för sportsliga insatser

Exempelbild

The Mauler kommer till Arboga den 19 januari. Foto: Patrik Österberg/TT

Arboga kommun kommer den 19 januari att uppmärksamma MMA-profilen Alexander Gustafsson, även känd som The Mauler, för hans sportsliga insatser och sitt ambassadörskap för hemstaden.

I mitten på januari kommer Alexander Gustafsson att delta i en ceremoni i Arboga. En utmärkelse kommer då att delas ut i Beckers Glas Arena


– Vi vill uppmärksamma honom för hans sportsliga insatser och tacka för att han under sin karriär har varit en ambassadör för Arboga, sin hemkommun. Vi vill även passa på att önska honom lycka till i framtiden, säger Tobias Gillberg, näringslivschef i Arboga kommun.

”Det känns väldigt kul”

Alexander Gustafsson ser själv fram emot att ta emot utmärkelsen i Arboga.


– Det känns väldigt kul att få en utmärkelse och att det visas uppskattning för jobbet jag gjort. Jag vill redan nu skicka ett stort tack till alla fans i Arboga, säger Alexander Gustafsson.

Stort intresse

Tidigare under 2019 var det många kommuninvånare som uttryckte att The Mauler borde uppmärksammas av Arboga kommun för sina sportsliga insatser inom kampsporten MMA, där han rankats som en av de bästa utövarna i världen i sin viktklass.


– Vi är positivt inställda till att så många människor vill hylla The Mauler och ceremonin är en del i att hörsamma dem. Vi har sett vilket stort intresse som finns och nu möjliggör vi för Arbogaborna att tacka sin sportsliga idol på hemmaplan, säger Tobias Gillberg.

Delas ut i anslutning till hemmamatch

Ceremonin sker i anslutning till IFK Arboga Hockeys hemmamatch mot IFK Munkfors söndagen den 19 januari. Marianne Samuelsson, ordförande i fritids och kulturnämnden, kommer vara på plats för att dela ut utmärkelsen och näringslivschef Tobias Gillberg kommer att intervjua MMA-mästaren på isen.


Ceremonin äger rum strax innan matchen börjar. För entré gäller IFK Arboga Hockeys ordinarie biljettpriser. Barn mellan 0-10 år går in gratis, barn och ungdom mellan 11-17 år samt pensionärer betalar 40 kronor medan vuxna betalar 80 kronor i entré.

Läs mer: Ta en selfie med The Mauler

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: