Publicerad

Det finns några platser kvar till fikavandring i Arboga 

Exempelbild

Arbogas caféer och konditorier har tillsammans med turistbyrån tagit fram en ny aktivitet för besökare. Tillsammans med en guide besöker gästerna fem olika caféer och provsmakar godsaker. 

Arboga har många caféer och konditorier, de flesta är inrymda i äldre byggnader var och en med sin egen historia och sina egna specialiteter. Du får under guidningen nostalgiska återblickar till hur det var i Arboga på 50- och 60-talet.


- Gillar du fika och sötsaker och Arboga så passar vandringen perfekt, säger Ulf Johansson turismutvecklare på Arboga kommun som är en av de ansvariga för den nya fikavandringen. 

- Vi har jobbat tillsammans med konceptet under hösten och även gjort en testvandring tillsammans. Den blev lyckad och nu kommer vi att genomföra fikavandringen vid två tillfällen i år, fortsätter Ulf. 
- Vi har redan idag många besökare som kommer till Arboga för att ta en fika i vår fina stadskärna. Nu får man chansen att upptäcka Arboga som fikastad på ett nytt roligt sätt, avslutar Ulf.


Fikavandringen arrangeras av Arboga kommun i samarbete med Konditori Bivur, Konditori Saga, Håges Bröd, Café Centrum, Cafe Två Skator och Engelbrektscaféet.


Fakta:

Tid: 30 november, 14 december kl. 14.30-16.00

Anmälan till den 30 november kan endast ske per telefon.

Info samt bokning: Arboga turistbyrå
Telefon: 0589-871 51, Epost: turistinfo@arboga.se

Länk till information om fikavandring

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: