Publicerad

Han blir Arbogas nya kommundirektör

Exempelbild

Tomas Karlsson ser fram emot att få arbeta för Arboga.

Tomas Karlsson, 58 år, kommer att tillträda som Arboga kommuns nya kommundirektör. Han har lång erfarenhet av att leda och utveckla såväl kommunal verksamhet som större företag.

Nu är rekryteringsprocessen av Arboga kommuns nya kommundirektör klar. Det är Tomas Karlsson, som idag är vd för det kommunala bolaget Norrtälje Energi, som har fått tjänsten.


– Vi får en kommundirektör som är kompetent och lämpad att möta Arboga kommuns framtida utmaningar. Att Tomas Karlsson har kunskap från både kommunal verksamhet och den privata sektorn är ett tillskott för verksamheten, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Röhfors.

Vill skapa nya lösningar

Tomas Karlsson har bland annat arbetat inom kommunal verksamhet i Göteborg och Borås och har varit affärsutvecklare på Telia.


– Jag har alltid haft ett positivt intryck av Arboga och ser med glädje fram emot att få arbeta för kommunen. Det finns en stor spännvidd och variation i uppdraget som tilltalar mig. Liksom bredden på kompetenser hos medarbetare och kollegor, säger Tomas Karlsson


Han fortsätter.

– Jag vill bidra med en nyfikenhet som skapar nya lösningar. Min erfarenhet från offentlig verksamhet och näringslivet, i Sverige och internationellt, hoppas jag ska bidra till att utveckla verksamheten.


Tomas Karlsson kommer att börja sin tjänst på Arboga kommun under våren 2020. Arbogas nuvarande kommundirektör, Annica Andersson, kommer då att gå i pension.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: