Publicerad

Arboga kommun får ny ekonomichef

Exempelbild

Anders Neuman, 53 år, tillträder tjänsten som Arboga kommuns ekonomichef. Han har lång erfarenhet av arbete inom kommunal sektor.

Arboga kommuns nya ekonomichef, Anders Neuman, är född och uppvuxen i Arboga. Han kommer senast från ett privat företag där han arbetat som rådgivare åt offentlig sektor. Anders Neuman har verkat större delen av sitt arbetsliv inom kommunal verksamhet, främst för Motala kommun där han var ekonomichef under 15 år.

 

- Det känns både roligt och utmanande att ta sig an arbetet som ekonomichef i min gamla hembygd. Alla kommuner står inför stora ekonomiska utmaningar och jag ska göra mitt bästa för att bidra till att Arbogabor ska få så mycket verksamhet som möjligt till en bra kvalitet, säger han.

Bidrar med erfarenhet och kunskap

Arbogas kommundirektör, Annica Andersson är nöjd över att kunna presentera Anders Neuman som ny ekonomichef redan i höst.

 

- Vi får en mycket erfaren och kunnig ekonomichef. Att han kan vara på plats redan i december är också bra för kontinuiteten i verksamheten, säger Annica Andersson.

Tidigare ekonomichef flyttar

Arboga kommuns tidigare ekonomichef Camilla Andersson har avslutat sin tjänst på grund av att hon har valt att bosätta sig i Stockholm.

Anders Neuman tillträder tjänsten den 2 december.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: