Publicerad

Nya tomter snart ute till försäljning

Exempelbild

Snart släppas 27 attraktiva tomter med närhet till naturen.

Det har varit stor efterfrågan och snart finns det 27 stycken byggklara tomter i Arboga. Ett nytt område för bostäder har anlagts vid Södra Brattberget. Tomterna kommer att släppas i slutet av november.

Asfaltering av gator inom området slutfördes under oktober och de sista arbetena med cykelvägar mot Skogsborg och längs Fågelsjövägen pågår fortfarande.


- Vi är glada att kunna möta efterfrågan och erbjuda de här tomterna i ett attraktivt läge med närhet till både natur och staden, säger Anne-Marie Fredriksson, samhällsbyggnadschef på Arboga kommun.

Underlättar för intresserade

Eftersom efterfrågan på tomter nu är större än tidigare har Arboga kommun skapat nya rutiner för att hantera köer och försäljning av tomter.


- Vi gör det nu enklare för alla de som vill bygga småhus att ställa sig i tomtkö och anmäla sitt intresse när vi släpper tillgängliga tomter, säger Anne-Marie Fredriksson.


I slutet av november släpps tomterna på Södra Brattberget. De som har anmält sig i tomtkön får då chansen att göra en intresseanmälan och välja tomter. Anmälan till tomtkö för småhus kan göras från och med nu på Arboga kommuns webbplats

Grafisk karta över tomtmark i Arboga

Klicka på kartan för att se en större bild av tomtmarkerna (PDF)

Anpassar priser efter utveckling

I samband med att det nya området släpps har kommunfullmäktige fattat beslut att införa mer marknadsanpassade tomtpriser än tidigare.


- Vi har under en längre tid haft brist på tomter för småhus samtidigt som vårt prisläge har varit rabatterat och under marknadspriserna. Anpassningen ser vi som en naturlig utveckling utifrån efterfrågan, säger Anders Röhfors, kommunstyrelsens ordförande.


Priserna för det nya området är 295 000 kronor för tomter som är mindre än 900 kvadratmeter och 340 000 kronor för tomter större än 900 kvadratmeter. I priserna ingår en nybyggnadskarta medan andra kostnader såsom vatten och avlopp tillkommer.

Priserna för nuvarande tomtmark i Götlunda och Medåker förblir oförändrade, 75 kronor per kvadratmeter.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: