Publicerad

Arboga bibliotek ansluter sig till Bibliotek i Västmanland

Exempelbild

Nu byter Arboga bibliotek ut sitt datasystem och ansluter sig till det nya systemet för hela Bibliotek i Västmanland. För att kunna låna böcker och använda bibliotekets onlinetjänster behöver du en ny pinkod.

Systembytet kan under en tid framöver innebära vissa begränsningar i bibliotekets service eftersom det är helt nytt även för personalen, men vi kommer att göra vårt yttersta för att övergången ska bli så smidig som möjligt och vi ber om överseende med eventuella problem detta kan innebära för dig.


Du behöver en ny pinkod
När biblioteket sedan öppnar igen efter systembytet behöver du en ny pinkod till ditt lånekort. Det hjälper vi dig med på biblioteket. Genom att välja en ny pinkod godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR i det som kommer att bli en gemensam regional bibliotekskatalog.


Webbplatsen Bibliotek Västra Mälardalen upphör
I och med systembytet slutar webbplatsen Bibliotek Västra Mälardalen att fungera; du kan alltså inte längre söka i katalogen eller logga in på Mina sidor. Bibliotekens nya webbplats blir istället www.bibliotekivastmanland.se


Ett större och tillgängligare medieutbud på folkbiblioteken i Västmanland
Under 2019 går folkbiblioteken i Västmanland in i ett gemensamt biblioteksdatasystem och en regional bibliotekssamverkan som kallas Bibliotek i Västmanland. Innan året är slut kommer alltså regionens alla 10 bibliotek dela bibliotekskatalog och webbplats.
För dig som låntagare innebär det bland annat att du får tillgång till ett mycket större och tillgängligare medieutbud.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: