Publicerad

Kommunen arbetar för att ge stöd till elever och medarbetare

Med anledning av händelsen under torsdagskvällen den 10 oktober då en högstadieelev i en av kommunens skolor blev utsatt för ett våldsbrott vill vi informera om kommunens arbete som nu pågår.

Under fredagsmorgonen startade Arboga kommun upp en särskild organisation för att arbeta med händelsen. Arbete sker enligt upparbetade rutiner.

 

– Vi tar det här på allvar och vår inriktning i arbetet är att eleverna ska få det stöd de behöver, säger Britt-Marie Deubler, tillförordnad skolchef.

 

Kommunen har satt in extra resurser för det ska finnas fritidsledare och personal från skolan att prata med, både på skolorna under dagen och på fritidsgården Gluggen under helgen.

 

Gluggen har under fredagskvällen öppet till klockan 22:00. Fritidsgården kommer också att ha extra öppet under lördagen, klockan 12:00-17:00. Där finns det möjlighet för elever att samlas och prata med varandra, med fritidsledare och personal från skolan.

 

– Vi förstår att den här händelsen kan skapa frågor hos elever och det är något vi har fokus på att möta upp, säger Britt-Marie Deubler.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: