Publicerad 2019-09-30

Fjällräven - filmvisning med Ingemar Lind

Exempelbild

Naturfilmaren Ingemar Lind kommer till Arboga bibliotek och visar sin nya film Min vän fjällräven.
Torsdag den 10 oktober klockan 18.00 i bibliotekets hörsal.

Årets film är en hyllning till den djurart jag beundrar mest av alla. I dryga 40 år har jag kunnat följa denne tundrans schakal som fjällräven ibland kallas.

Vid varje möte har jag känt mig lika underlägsen. Fjällräven är kanske bättre än alla andra anpassad till ett liv i detta trädlösa landskap vi kallar högfjället. Ner till minus 80 grader lär han tåla och han kan vara utan mat i upp till fem veckor. Pälsklädda tassar även undertill om vintern och med djurvärldens kanske varmaste päls gör honom till den verklige överlevaren.

Jag har sammanställt material från dessa år med fjällräven i centrum men som även innehåller möten med många andra av fjällets innevånare, alla lika fantastiska överlevare i den kanske vackraste men även kärvaste av miljöer. Som vanligt är det även denna gång mycket ljud. Den eviga fjällvinden, bäckarnas porlande fjällfåglarnas sång, allt detta som hör fjället till och som jag lärt mig tycka så mycket om.

 

Filmen är dryga halvtimmen och det förspel som jag brukar inleda med kommer nog även det handla om fjällräven.

2019 får därmed bli fjällrävens år.

 

Fri entré


Arrangörer: Arboga Fågelklubb, Naturskyddsföreningen Arboga och Studiefrämjandet

 

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 14 oktober 2019

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer