Publicerad

Fullt hus på Morgonsoffan när duktiga företagare prisades

Exempelbild

Morgonens Morgonsoffa hade ett fullspäckat program.

Tobias inledde Morgonsoffan med nyheter och information från kommunen.

  • mycket boende på gång med massa tomter som håller på att färdigställas, bygge på gång på Västerlångatan och på snart på Gropgården
  • Arbogas skolluncher hamnade på fjärde plats i white guide junior
  • nytt äldreboende snart klart
  • ny förskola snart klar
  • Företagssamheten, Handelsindex och Företagsklimatet ökar i Arboga.


Kristin Lahed från Svenskt näringsliv gäst i soffan, berättade om att Arboga har sin högsta företagsranking någonsin. Arboga klättrar och hamnar på plats 134 av alla Sveriges kommuner.


Johanna Ericsson från Västra Mälardalen i Samverkan (ViS) blev intervjuad i soffan av Julia Rosqvist som är moderator för Morgonsoffan. Johanna berättar om Västra Mälardalen -Värds-utbildningen som man kan göra på vastramalardalen.se. Den handlar om att vi ska bli stolta över den kommun, område vi bor i och sprida detta vidare.


Riddare Gustav Norman intervjuades också i soffan och fick berätta om den nya ridhall som byggs i Lunger. Där de kommer kunna träna hästarna året om och skapa nya event och föreställningar som de turnerar runt i landet med.


Flera priser delades ut


Årets Företag

Företagarna Västra Mälardalen som var värd för dagens Morgonssoffa utnämde "Årets företag".
Priset gick till Andreas Haglind Åkrögarna AB med motiveringen:


Andreas är en driftig företagare som visat framåtanda med satsning för att vi gäster ska kunna trivas oavsett väder och temperatur samt kvalitetstänk på mat, dryck och personal som gör att man vill tillbaka till hans restaurang. Andreas är en omtyckt chef och ödmjuk person som alltid välkomnar med stor famn vilket gör hela vistelsen på hans företag till den upplevelse man hoppas på när man besöker en bra restaurang.

Utmärkelsen Årets Företagare i Västra Mälardalen 2018 är speciellt roligt att ge till Åkrögarna AB för både deras insats till vår regions utbud men också för att det är historiens första Årets Företagare i Västra Mälardalen.


Gesällbrev kockyrket

Företagarna Västra Mälardalen delade även ut gesällbrev för kockyrket till Hussain Al Rahal som med stolthet och glädje mottog detta brev.


Månadens förebild

Johanna Ericsson från ViS delade ut pris till månadens förebild som gick till Gustav Norman med motiveringen:


Gustav är en tydlig ambassadör för Arboga och Västra Mälardalen. Dels synliggör han och gänget från Arbogakuskarna vår historia på ett unikt sätt, dessutom bidrar han till att locka besökare från resten av Sverige.

Entreprenören Gustav Norman fortsätter målmedvetet att utveckla sin verksamhet och investerar därför i en ny ridanläggning på gården i Lunger där han också driver Normans hovslageri. 

Att uppnå statusen Sveriges bästa riddare kräver talang, hårt arbete och mod. Vi hoppas att Gustav fortsätter höja sin lans för Arboga och Västra Mälardalen. 

Gustav Norman är en tydlig förebild som visar attityder som Västra Mälardalen i samverkan står för: mångfald, öppenhet och stolthet!


Morgonen avslutas med inbjudan till nästa Morgonsoffa som är den 30 okbober då alla är varmt välkomna.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: