Publicerad

Arboga når sin högsta företagsranking någonsin

Exempelbild

Hur upplever Arbogas entreprenörer företagsklimatet i kommunen? Enligt en rankning som genomförs av Svenskt Näringsliv är företagsklimatet det bästa någonsin. Arboga klättrar och hamnar på plats 134 av alla Sveriges kommuner.

Idag släppte Svenskt Näringsliv rankingen för hur Sveriges kommuner placerar sig i hur företagen upplever företagsklimatet. Arboga når sin högsta ranking någonsin med en klättring på 52 placeringar upp till plats 134.

Arbete som haft effekt

Främst är det i frågor om tillgång till kompetens, kommunens attityd och service till företag, samt medias attityd till företagande som har lett till den höjda rankingen.

Näringslivschef Tobias Gillberg

Tobias Gillberg

- Det är mycket glädjande. Att jobba med näringslivsfrågor i hela kommunorganisationen är en förutsättning för att nå resultat. Då får vi en genomslagskraft som märks och rankingen tyder på att arbetet har haft effekt, säger Tobias Gillberg, näringslivschef i Arboga kommun.

Viktigt med gemensam strategi

Även Kungsör får bra siffror i årets ranking och placerar sig näst bäst i länet; på plats 91.


- Det är kul att vi får så fina resultat i Arboga och Kungsör. Vi har en gemensam näringslivsstrategi i Västra Mälardalen och den är viktig. Går det bra för våra grannkommuner så går det bra för oss, tillsammans blir vi mer konkurrenskraftiga, säger Tobias Gillberg.

 

Om rankingen

 

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2019 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2019 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: