Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Allé ses över efter olycka

Under tisdagskvällen rasade delar av ett träd över tre bilar vid en parkeringsplats på Strandvägen i Arboga. Ingen person kom till skada under händelsen. Kommunen vidtar nu åtgärder för att förhindra fler olyckor.

Det var under tisdagen som ett träd av sorten hästkastanj rasade över en parkeringsplats. Kommunens tjänstemän beslutade under onsdagen att ta ner de resterande delarna av det skadade trädet.Det arbetet är nu genomfört. För att säkerställa att inte fler träd rasar längs med den aktuella allén genomförs fler åtgärder.

 

- Vi har under dagen haft kontakt med arborister. De ska komma hit för att genomföra en bedömning av alla träd längs med strandpromenaden vid Strandvägen, säger Johan Sörén, driftschef på Arboga kommun.

Ny bedömning

När bedömningen är klar kommer kommunen tillsammans med länsstyrelsen ta beslut om eventuella åtgärder.

 

- Eftersom det är en allé längs Strandvägen behövs tillstånd från länsstyrelsen om något mer träd behöver tas ned, säger Johan Sörén.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer