Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Fortsatt kokning rekommenderas

UPPDATERD FREDAG 14.25. Arboga kommun rekommenderar kokning av det kommunala dricksvattnet tillsvidare.

Under tisdagen togs vattenprover som visade på att det kommunala dricksvattnet var otjänligt. Svar från nya provtagningar som genomfördes under torsdagen visade under fredagen på att inga bakterier finns i vattnet. Uppmaningen om att koka allt kommunalt dricksvatten kvarstår dock för de berörda områdena; Arboga tätort, Medåker, Hällarna i Arboga kommun samt Valskog i Kungsörs kommun.


- Vi har nu fått svar på proven som togs under torsdagsmorgonen och i de fanns det inga påvisade bakterier. Däremot kan vi inte upphäva rekommendationen gällande kokning av dricksvatten innan vi har fått ytterligare ett slutgiltigt provresultat. Vi beräknar att få detta under helgen, säger Ulf Zackrisson, VA-chef i Arboga kommun.

Fortsatt information under helgen

Fortsatt information om dricksvattnet kommer att uppdateras även under helgen. När vattnet är drickbart igen kommer Arboga kommun via SOS Alarm att skicka ut ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, via sms, radio och tv.


Läs Livsmedelsverkets rekommendationer om hur du kokar vatten genom att klicka här.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer