Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Företag påstod återigen att fastighetsägare behövde spola avlopp

Ett okänt företag har kontaktat fastighetsägare i kommunen och påstått att det är dags att spola ledningsnätet. En liknande händelse inträffade i kommunen i våras. Vi vill uppmärksamma att det inte finns något krav från Arboga kommun att spola eller filma fastigheters privata avlopp.

Enskilda fastighetsägare är inte tvingade att beställa den här typen av tjänst. Vid problem med avloppet rekommenderar vi istället att kontakta Arboga kommuns VA-avdelning, så att de kan bedöma om felet är i fastigheten eller i de allmänna ledningarna.

Inträffat i andra kommuner

Liknande händelser har inträffat i andra kommuner då ett okänt företag har ringt upp privata fastighetsägare och velat spola eller filma deras avloppsnät. Uppringaren ska i dessa fall ha utgett sig för att komma från kommunen.


Kommunerna står inte bakom den här typen av verksamhet. Det finns inte heller något krav på fastighetsägare att filma eller spola ledningsnäten.

Kontaktuppgifter till VA-avdelningen

Vill du som fastighetsägare komma i kontakt med Arboga kommuns VA-avdelning, vänligen kontakta oss på:

Telefonnummer: 0589-870 00 (växelnummer)
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: