Publicerad 2019-08-06

Gå en kurs på expectrum i höst?

Exempelbild

Expectrum i Västmanlands län har något för alla! Visste du att de har kvällskursen Makers för vuxna? Både barn och vuxna kan kliva in genom dörrarna till härlig stämning hos Expectrum. Snart börjar nästa omgång aktiviteter, här kommer information om några av deras aktiviteter och vilka åldrar de passar:

Vuxna (16+): Går du omkring med idéer och fingerfärdighet som du vill göra något av? Makers är en chans att skapa, träffa inspirerande människor och använda vår utrustning. Möt små och stora projekt, och ännu större eldsjälar.

 

6-8 år: Tekniklek. På ett lekfullt och enkelt sätt får du bekanta dig med teknik vid 8 tillfällen (kursen hette tidigare Tekniklek start och fortsättning). Utforska olika tekniker, verktyg och material.

 

8-10 år: I Skapa får du chans att bekanta dig med teknik på ett roligt och utforskande sätt under 8 tillfällen (kursen hette tidigare Skapa start och fortsättning). Gillar du att bygga med LEGO® och är intresserad av programmering är WeDo kursen för dig. Vi bygger figurer efter instruktioner och får figurerna att röra på sig.

 

10-12 år: En annan av årets nyheter är Quirkbot. Skapa och programmera på samma gång! Eller ta på dig labbrocken och experimentera i vårt kreativa labb på kursen Labba. Är du nyfiken på att lära dig hur du kan skapa egna spel och program tipsar vi om Programmering start. Ytterligare tips är EV3 Programmering där du får chans att programmera din egen legorobot.

 

Vill du gå en kurs tillsammans med ditt barn? Anmäl er till någon av våra Familjekurser (6-8 år), då får ni tillsammans chansen att lära er nya spännande saker. Ni kan bygga, skapa och programmera tillsammans.

 

Är du 13-19 år? Då tipsar vi om höstlovet vecka 44 där vi samarbetar med NorthSpawn, Västmanlands största gamingevent. Håll utkik på sociala medier för mer information.

 

Hoppas vi ses!

expectrum finns i Skrapan, Kopparbergsvägen 10, Västerås

Mer information och kontakt på Expectrums webbplats

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 27 september 2019

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer