Publicerad

Nyrenoverade båtar när medeltidsrodden växer med fler lag

Exempelbild

Ett av medeltidsdagarnas mest uppskattade evenemang är medeltidsrodden som i år genomförs den 7-9 augusti.

I år har båtarna genomgått en mer omfattande renovering. Arbetet har pågått under våren och försommaren. Arbetsmarknadsenheten på Arboga kommun har ansvarat för renoveringen av de totalt fyra båtar som finns till förfogande.

- Vi märkte redan förra året ett ökat intresse för medeltidsrodden både när det gäller publik på plats och deltagande lag. Det är något som har fortsatt även i år. Till årets rodd är det hittills 16 lag som anmält sig säger Ulf Johansson som är en av de ansvariga för årets rodd.

- En av anledningarna till ökningen är säkert att området vid Bergmansparken blivit så fint med den nya kajen och alla planteringar. Det passar perfekt som roddarena. Det tävlas som vanligt i dam, herr och mixklass och det är sex deltagare i varje lag. Fem riddare och en styrman. Med nuvarande upplägg kan det vara 24 lag så det finns fortfarande möjlighet att anmäla. Det är är en jätterolig aktivitet för kompisgäng eller andra. Har man inte varit med tidigare ordnas träningsrodd ett par kvällar före tävlingarna avslutar Ulf.

Anmälda lag: Wallbergs trälar, Saferoads trälar; Röde Hjonas drängar, Arboga revyn fem krattor och en paddel, Franciskus och hans nunnor, Koola Fellingsbroarna, Barbord och styrbord och sex stora starka, TBO-smederna, Feministklubben, Kennets trälar, Bogatyrerna, Hälsobanken samt ett par lag som inte har namnet klart


För mer information samt anmälan: http://www.arbogamedeltid.se/medeltidsrodden

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: