Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Nu torrläggs området vid Herrgårdsbron

Arbetet med Herrgårdsbron har gått in i ett nytt skede. Nu torrläggs ett område runt bron för att det omfattande renoveringsarbetet ska kunna fortsätta. Till projektets hjälp finns bland annat tre stora vattenpumpar med en kapacitet på cirka 5 000 liter per minut per pump.

Det var i slutet av april som renoveringen av Herrgårdsbron startade. Det som framförallt har genomförts hittills är spontning. 18 meter långa spontplankor i stål har drivits ner i Arbogaåns botten för att skapa en fördämning runt bron.

Exempelbild

Magnus Andersson

– Det har varit en utmaning eftersom botten visat sig vara hårdare än beräknat, men nu är allt på plats och vi fortsätter enligt plan, säger Magnus Andersson produktionschef i kommunen.

När området torrläggs används tre vattenpumpar med en kapacitet på cirka 5 000 liter per minut per pump. Magnus berättar att de räknar med att det kommer att finnas ett visst inläckage i arbetsområdet, så samtidigt som vattnet pumpas ut kommer läckor att tätas.


Nästa steg i renoveringsarbetet är byta ut två av totalt fyra reglerluckor i trä mot luckor i stål för bättre och längre hållbarhet. Arbetet fortsätter under hela sommaren och planeras att pågå till senast i november, beroende av bland annat hur höga vattenflödena i Arbogaån är. Efter det öppnas bron igen. Renoveringsarbetet planeras att pågå under vår, sommar och höst de kommande två åren.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: