Publicerad

Papper, ord och bild. Richard Årlin och Lina Nordenström ställer ut.

Exempelbild

Richard Årlin och Lina Nordenström ställer ut sin konst på Arboga bibliotek 1 juli-23 augusti. Båda konstnärerna jobbar med papper och boktryck i olika former.

I utställningen Papper, ord och bild möter vi två konstnärer som båda arbetar med det textuella i sina verk. Från varsitt håll närmar de sig den form som bokstäver är och bildar i ett evigt kretslopp. Papper och ord genom historien och tryckkonsten som så nödvändig som förmedlare av kunskap och litteratur. Här är inblick i hur nära ord och bild står varandra och vilken poesi de tillsammans skapar.


Richard Årlin, född 1945 i Malmö är en grafisk konstnär som gör allt från grunden. Han tillverkar sitt eget papper och egna typsnitt och trycker egna böcker som en av få i världen i en gutenbergsk tradition. Här möter vi hans verk och verktyg och det mödosamma genuina hantverk och arbete som ligger bakom dessa verk.


Lina Nordenström, född 1963 är konstnär och driver Grafikverkstan Godsmagasinet i Uttersberg sedan 10 år tillbaka. Lina intresserar sig för mötet mellan ord, tecken och form och leker poetiskt med språk och material. Hon arbetar också med artist-books och med små skulpturer av papper och text.


Utställningen visas 1 juli-23 augusti i bibliotekets galleri.


Arrangör: Kultur- och museiverksamheten, Region Västmanland.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: